lunes, 7 de mayo de 2007

Què em diu el decret que he de saber??

El decret 1630/2006 on s'estableixen els ensenyaments mínims e Ed. Infantil, assenyala, que nosaltres, com a futures mestres d'aquesta etapa, el que hem de saber és:
  1. saber utilitzar l'ordinador, la camera o reproductors de so i imatge com a mitjans de comunicació. Encara no ho se utilitzar tots aquests materials de la millor manera possible, però allò que sé ha sigut perquè m'he espavilat i he anat o bé investigant per mi mateixa o bé anant a algun curset on m'expliquen alguns aspectes i no ho hem aprés perquè ens ho han ensenyat en alguna institució com l'escola, l'institut o la universitat. Tot i que si que hem pogut tindre alguna lleugera idea de com funciona un ordinador però be....
  2. apropament a produccions audiovisuals com pel·lícules, dibuixos animats o videojocs; valorant la crítica dels seus continguts i de la seva estètica. Pel que fa a aquest apartat en algun moment de la nostra formació si que veiem alguna pel·licula o algun fragment d'algun anunci però no solem analitzar-ho en funció dels nostres infants sinò si aquest pla es l'adequat, si la llum va enfocada per un costat o per un altre,...
  3. distinció progressiva entre la realitat i la representació audiovisual. Pel que fa a aquest apartat en alguna assigantura ens donen l'oprotunitat d'analitzar alguna representació audiovisual i per exemple una de les que jo he triat ha sigut "jo vull ser com..." en la que s'analitzen aquells programes que més interessen als infants i els seus herois i heroïnes i s'intenta comparar amb la realitat. Ja que els infants tendeixen a imitar tot allò que els rodeja i per tant hem de tindre en compte aquells models a seguir.
  4. presa de consciència de que necessitem utilitzar de manera moderada els mitjans audiovisuals i les tecnologies de la informació i comunicació. Açò és cert, ens hem de mentalitzar que aquest mon cada vegada està més tecnificat i que allò que ens envola és tecnologia però el que jo vull assenyalar és que no en tots els llocs on estiguem podem tindre el mateix acces a les NTIC ni nosaltres ni els infants. Per tant haurem de preparar altres activitat per tal de que coneguen aquestes possiblitats però amb menys materials.

No hay comentarios: