martes, 5 de junio de 2007

Dia del medi ambient 5-6-07

Com que açò del blog ja no és una cosa "obligada" de l'assignatura i aquelles persones que vulguem podem continuar escribint cosetes, vaig a explicar quin dia és hui. Bueno a part de ser el dia de l'examen de ntic i que no m'ha eixit gens bé i estic molt disgustada i desmoralitzada és un dia que s'ha de celebrar, però no sols hui sinó els 365 dies de l'any.

Cada any, el PNUMA, organisme ecarregat de coordinar les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient , selecciona una ciutat com centre principal de les celebracions internacionals i aquest any es celebra en Tromso, Noruega, ja que allí està el centre d'investigació polar.Aquest dia s'ha convertit en un esdeveniment de caràcter popular on tant els goberns com particulars organitzen moltes activitats per millorar el medi ambient. En un dia com hui, caps de gobern i altres carrecs es comprometen a tenir cuida de la terra i es duen a terme compromisos molt importants que després no tinc molt clar si es duen a terme o no. També és un dia on els periodistes informen sobre el medi ambient tant des del punt de vista crític com optimista. En el dia d'avui es realtizen exposicions de fotografies, projeccions de documentals, concursos de dibuix,... amb la finalitat de almenys un dia a l'any dedicar-lo al nostre planeta terra.


Nosaltres com a futures educadores hem de estar tots els dies de classe, des del meu punt de vista, assenyalant la importància del medi ambient i que l'he de cuidar, aleshores totes les activitats que realitzem o almenys la gran part d'elles han d'estar les idees de cura de la natura, reciclatge, no contaminació, reutilització,... per tal de tranmetre-ho als altres. Hi ha un fum d'activitats que podem realitzar, a continuacio vaig a ficar una lletra d'una cançò que ha estat publicada en la revista "maestra de infantil" d'aquest mes i que l'acitvitat que es proposa a continuació és que els doctors de la familia.......................... es comprometen a..................... i cada alumne s'ho endu a casa i ho han de parlar amb la família i escriure les accions que es comprometen realitzar per salvar el món.


" Nuestro mundo està enfermito

lo tenemos que curar

todos somos los doctores

juntos lo podemos salvar.


Comencemos en las cadas,

en cada comunidad

y la onda curativa

seguro se expandirá


Enseñemos a los hombres

que lo hicieron enfermar

que planeando

acciones buenas

el mundo revivirá"

No hay comentarios: